Northern Magician Case Study
Kolme kuukautta taikuutta jäätävissä puitteissa
Esiinnyin kolme kuukautta Levin Arcandian elämyspuistossa. Tässä massiivisessa blogipostauksessa käyn seikkaperäisesti läpi, miten Northern Magician Show syntyi. Lopuksi jaan ajatuksiani, miltä projekti Lapin kylmyydessä ja pimeydessä tuntui sekä mitä siitä jäi käteen.
PÄHKINÄNKUORESSA
PÄHKINÄNKUORESSA
1. MATKA ALKAA
1.1 FIRST CONTACT
Aamukahvit väärään kurkkuun
Miltä tuntuisi esiintyä kolme kuukautta revontulien loimussa, keskellä maagista metsää Lapissa?
Tämän kysymyksen äärellä olin huhtikuun alussa vuonna 2024, kun sain yllättävän puhelun Arcandia-nimisestä seikkailupuistosta Leviltä. Kyseessä on tunnelmallinen ja intiimi elämyspuisto yhdessä Suomen suosituimmista matkailukohteista. Asiakaskunta koostuu pääosin ulkomaisista turisteista, jotka saapuvat Lappiin ihailemaan revontulia ja etsimään uudenlaisia seikkailuja.
Arcandiassa on valikoima ulkoaktiviteetteja, kuten lasersotaa, kirveenheittoa, liukumäkiä ja moottorikelkkailua. Sisätiloissa asiakkaat voivat nauttia tunnelmallisista illallisista tai käydä vaikkapa astrologin tulkinnassa. Tontut ja Joulupukki kuuluvat myös ohjelmaan, kuten Lapin henki edellyttää. Pelkästään puistossa käveleminen on elämys itsessään – tyylikkäästi sijoitellut valot heijastelevat metsän pimeydessä, luoden tunnelman talvisesta fantasiamaailmasta.
Nyt Arcandia etsi kolmeksi kuukaudeksi esiintyjää kansainvälisiin puitteisiin, joka sopisi koko perheelle ja tarjoaisi turisteille viihdekokemuksen osana heidän seikkailuaan Lapissa. Puhelun aikana kerroin yrittäjälle, että olin jo vuosia pyöritellyt mielessäni kansainvälistä taikurihahmoa nimeltä Northern Magician. Keskustelumme eteni vauhdilla, ja koimme molemmat, että yhteistyössä palaset loksahtivat kohdilleen liiankin hyvin.
1.2 SHAMAN'S CAVE
Puhelun aikana kuulin, että esiintymiset tapahtuisivat Arcandian shamaanikylässä. Kylän keskellä kohoaa ravintola nimeltä Shaman’s Cave, eli Shamaaniluola. Tämä toimisi kolmen kuukauden ajan pohjoisen taikurin kotipaikkana. Kyseessä on massiivinen kammi, jonka keskellä on suuri tulisija. Tilasta löytyy baaritiski ja asiakaspaikkoja enintään 60 hengelle. Tila on hyvin tunnelmallinen, mystinen ja monin paikoin erilainen kuin mikään muu esiintymispaikka, jossa olen aiemmin työskennellyt.
Shamaaniluolaa ei ole juuri aiemmin käytetty esiintymistarkoituksiin, puhumattakaan tämän mittaluokan tuotannosta. Paikalta ei löydy lavaa, valotekniikkaa tai äänentoistoa. Lisäksi tila on taikuriesityksen näkökulmasta haastava: tilassa on useita näköesteitä sekä eri korkeudella sijaitsevia pöytä- ja sohvaryhmiä. Keskellä sijaitseva tulisija rajoittaa näkyvyyttä stagelle, ja katosta roikkuvat tunnelmavalot olivat juuri sopivasti ihmisen pään kokoisia. Lisäksi ympyränmuotoisessa tilassa yleisön ensimmäiset rivit asettuisivat heti esiintyjän välittömään läheisyyteen molemmin puolin.
Puistoon sopivan esityksen suunnittelun ja toteutuksen lisäksi minulta toivottiin, että hoitaisin esitysten aikana omatoimisesti asiakkaiden vastaanottamisen ja lippujen tarkistamisen. Esityksen aikana olisin tilassa yksin, ja vastuulleni kuuluisi myös esitystekniikka, äänentoisto, valaistus, tulisijan ylläpito sekä asiakkaiden saattaminen pihalle. Puhelun aikana kävi selväksi, että projektiin tarttuminen edellyttäisi paljon työtä. Samalla se olisi kuitenkin mahdollisuus tehdä jotain täysin uutta – ei pelkästään omalla urallani, vaan laajemmin suomalaisten taikurien keskuudessa.
SOPIMUS SYNTYY
2. SUUNNITTELUVAIHE
2.1 Mistä hahmossa on kyse?
Pohjoisen taikuri herää henkiin
Yksi ammattiesiintyjän tärkeimmistä taidoista on kyky mukautua asiakkaan tarpeisiin. Tämä kyky vastata odotuksiin ei ole vain etu – se on välttämättömyys, jos haluaa erottautua ja menestyä ammattitaikurina. Jo projektin alkumetreillä oli selvää, että pohjoisen taikurina esiintyminen vaatisi paljon enemmän kuin pelkkää mukautumista. Se, mitä tavallisesti tarjoan asiakkailleni, ei sopisi Arcandiaan. Pohjoisen taikurissa olisi kyse jostain, mitä ei ollut vielä olemassa.
Kun pohjoisen taikuri astuu kansainvälisen yleisön eteen, mistä siinä on kyse? Vahvoja suuntaviivoja hahmon suunnitteluun tarjosi Arcandian oma tarina ja esiintymispaikan nimi: Shaman’s Cave. Vietinkin tuntikausia tutkien pohjoisen mystiikkaa, vanhoja tarinoita Lapin noidista ja saamelaisista shamaaneista. Lopulta tutkimusmatka johdatti minut esoteerisiin perinteisiin, meedioistuntoihin – aina Amerikan alkuperäiskansojen tarinoihin asti.
Inspiroivat tutkimusmatkat saivat lihaa luidensa ympärille yllättävässä hetkessä – perinteisessä kuulumisten vaihdossa äitini kanssa. Hän totesi sivulauseessa projektista keskustellessamme, että shamaaniluola kuulosti juuri minulle sopivalta paikalta – olihan esi-isäni, noin 200 vuoden takaa, ollut muinaissaamelainen shamaani. Jähmetyin hetkeksi: ’Voisitko toistaa sen, mitä äsken sanoit?’, kysyin.
Pohjoisen taikurin hahmo kehittyy
3.2 Mitä pohjoisen taikuri tavoittelee?
Pohjoisen taikurin kutsumuksesta
Kun puhutaan pohjoisen mystiikasta ja taikuudesta, mielleyhtymät shamaaneihin ovat väistämättömiä. Shamaanit ovat olleet läpi historian henkisiä oppaita ja sillanrakentajia tämän maailman ja tuntemattoman välillä. Heidän vaikutuksensa ei rajoitu vain pohjoisiin perinteisiin – vastaavia hahmoja on löytynyt lähes jokaisesta kulttuurista: kylänvanhimmat, mystikot ja esoteeriset ilmiöt ovat muovanneet ihmiskunnan historiaa kautta aikojen.
Tätä taustaa vasten oli selvää, että pohjoisen taikurin kohtaamisen olisi hyvä olla muutakin kuin viihdekokemus. Olisiko turisteille mahdollista tarjota transformatiivinen kokemus, joka tuntuu myös merkitykselliseltä? Ei vain niin, että shamaaniluolan puitteet ja esityksen sisältö ruokkivat unenomaista tunnelmaa, vaan niin, että koko show puhuttelisi yleisön psyykettä syvemmällä tasolla. Halusin siis luoda esityksen, joka jättää jäljen – aivan kuten shamaanin kohtaaminen muinaisina aikoina.
3.3 Miten tavoitteet saavutetaan?
Pohjoisen taikurin tyylistä ja taikuudesta
Pohjoisen taikurin kenties suurin haaste oli sen monipuolisuusvaatimus: esityksen tulisi olla koko perheelle sopiva. Erilaisten ikäryhmien lisäksi sen tulisi viihdyttää yleisöä, joka saapuu ympäri maailmaa erilaisista kulttuureista. Samalla temppujen pitäisi olla hämmästyttäviä myös niille, joiden englannin kielen taito on rajallinen. Nämä erilaiset vaatimukset muodostivat esityksen suunnittelusta monimutkaisen palapelin.
Kaikenlaisille kohderyhmille sopivan taikuriesityksen suunnitteleminen on poikkeuksellisen haastavaa. Kun kumarrat toiseen suuntaan, helposti pyllistät toiseen. Usein taikuri joutuukin tekemään taiteellisia valintoja jonkin yleisöryhmän kustannuksella. Olikin erityisen haastavaa huomioida kaikki mahdolliset kohderyhmät esityksen suunnittelussa. Mielestäni onnistuin tässä kuitenkin kohtuullisesti – ja jo parin kuukauden suunnittelun jälkeen olin listannut kymmeniä potentiaalisia temppuja, jotka sopisivat tuotantoon.
Avaan myöhemmin musiikkiosuudessa, millä tyylillä ja minkälaista materiaalia pohjoisen taikuri yleisölle tarjoili.
Pohjoisen taikurin tyyli ja taikuus alkoi kehittymään
3.4 Mistä esityksessä on kyse?
Northern Magician Shown tarina
Perinteisesti taikuriesitykset eivät noudata yhtä yhtenäistä tarinaa. Suosituin tapa rakentaa taikuriesitys on seuraava: taikuri valitsee joukon temppuja, jotka miellyttävät häntä itseään, ja järjestää ne fiksuun, usein asteittain vaikuttavampaan järjestykseen. Nyt perinteinen lähestymistapa ei tullut kysymykseen. Arcandian ainutlaatuinen miljöö, pohjoisen taikurin hahmo ja esityksen tavoitteet edellyttivät tarkempaa pelisilmää. Tarvittiin punainen lanka, joka sitoisi kaiken yhteen – ei pelkästään taikatemppuja taikatemppujen vuoksi, vaan myös syvempää merkitystä.
Eräänä iltana tuijottaessani kattoa sänkyni pohjalta sain ikään kuin ilmestyksen. Siinä pohjoisen taikuri saapui Lappiin – ei pelkkänä viihdyttäjänä, vaan oppaana, joka oli saapunut herättämään pohjoisen mystiikan henkiin. Hän opetti yleisölle taikuuden keinoin, mistä pohjoisen mystiikassa on aina ollut kyse. Ilmestyksen jälkeen pomppasin sängystäni ylös, silmät pyöreänä, ja kaivoin esiin listaamani temput. Voisiko jokainen temppu olla opetus pohjoisen mystiikasta? Lopulta palaset loksahtivat paikoilleen.
Northern Magician Shown tarina syntyi
4. STAGEN TEKNIIKKA JA REKVISIITTA
4.1 Stagen valaistus ja savuefektit
Miten säilyttää tilan mystinen tunnelma ilman, että yleisö menettää näkyvyyden lavan tapahtumiin?
Shaman’s Cave on hyvin hämärä ja tunnelmallinen venue, jossa liian voimakas valo rikkoo tilan tunnelman välittömästi. Esityksen valaistuksen suunnittelu olikin jatkuvaa tasapainottelua veitsen terällä – halusin stagen sulautuvan osaksi tilaa, mutta samalla varmistaa, että temput näkyvät yleisölle riittävän selkeästi. Tässä oli lievästi sanottuna pähkinää purtavaksi – tilasinkin netistä laatikkokaupalla erilaisia valoja kokeiluun.
Yksi suurista haasteista valaistuksessa oli myös se, että minun tulisi ohjata niitä esityksen aikana itse, ilman valomiestä. Tämän ratkaisin lopulta niin, että kiinnitin stagen valaistuksen älypistorasioihin, joita ohjasin puhelimellani. Nappia painamalla toinen valo syttyy ja toinen sammuu. Tämän ansiosta sain valaistuksesta dynaamisen ilman erillistä valomiestä. Esityksen aikana stagen valaistusta elävöitti myös savukone, joka automaattisesti puski savua ja sumua sopiviin hetkiin.
4.2 Äänentoisto ja mikrofonit
Millä tavoin äänentoisto voidaan pitää mahdollisimman kompaktina, mutta tehokkaana?
Shaman’s Cavessa ei ollut kiinteää äänentoistojärjestelmää, joten toin tilaan oman tornikaiuttimen. Koska tila on ympyränmuotoinen, yksi torni riitti täyttämään sen tasaisella äänellä. Liitin kaiuttimen projektoriin, mikrofonijärjestelmään ja musiikkisoittimeen, jolloin koko äänentoisto pysyi yhtenäisenä. Lisäksi tein kattavan soundcheckin ennen esityskauden alkua varmistaen, että asetukset pysyivät optimaalisina koko kauden ajan ilman lisäsäätöä.
4.3 Projektori, info- ja introvideo
Miten esitys saadaan tuntumaan elämykselliseltä heti ensi sekunneista lähtien?
Editoin stagea varten infovideon, jonka kautta yleisö saa esitykseen liittyviä tärkeitä tietoja ennen sen alkua. Lisäksi upotin videoon 30 minuutin ajastimen – näin yleisö voi helposti seurata, milloin esitys on alkamassa. Ja kun jäljellä olisi enää minuutti, kaiuttimesta alkaisi kuulua tikittävä kello, mikä kääntäisi viimeisetkin katseet kohti stagea.
Halusin myös, että esityksen alku tuntuu räjähtävältä ja odotuksia kasvattavalta. Joten editoin infovideon perään introvideon, joka käynnistyisi, kun ajastimessa on 10 sekuntia jäljellä. Tämän videon jälkeen pohjoisen taikuri saapuisi stagelle aplodien saattelemana. Näin ei pelkästään saataisi laadukasta starttia esitykselle, vaan videon kautta olisi myös mahdollista viestiä yleisölle, mistä esityksessä on kyse.
Introsta kuultua
4.4 Musiikki ja äänimaailma
Miten esityksen musiikki voidaan räätälöidä tukemaan sen dramaturgiaa mahdollisimman tehokkaasti?
Sävelsin esityksen musiikit itse alusta asti hyödyntäen tekoälyä. Myöhemmin ystäväni Jose Ahonen teki kappaleista sopivan mittaiset, jotta biisit tukisivat esityksen eri osia täydellisesti. Koska paikan päällä ei ollut erillistä äänimiestä, käytin kaukosäädintä musiikin ohjaamiseen esityksen aikana. Näin varmistin, että jokainen kappale alkoi ja loppui täsmälleen oikealla hetkellä.
4.5 Meet & Greet
5. YLEISÖ JA YLEISÖPALAUTE
4.3 Erilaiset yleisöt ja kokoonpanot
Miten esiintyminen muuttuu, kun yleisön taustat ja koko muuttuvat illasta toiseen?
Arcandian yleisö oli poikkeuksellisen monikulttuurinen. Paikalle saapui turisteja ympäri maailmaa – Saudi-Arabiasta Englantiin, Yhdysvalloista Kiinaan. Myös yleisömäärät vaihtelivat päivittäin: joskus katsojia oli vain kaksi, toisena päivänä 20, ja toisinaan Shaman’s Cave täyttyi ääriään myöten. Eräänä iltana esitystäni seurasi vain äiti ja hänen pieni lapsensa, joista vain äiti puhui englantia. Toisella kertaa edessäni oli kahdeksan hengen romanialainen miesporukka, joka saapui paikalle varsin hilpeässä humalassa. Joskus päivän yleisöstä 75 % oli aikuisia, kun taas seuraavalla kerralla valtaosa katsojista oli nuoria lapsia.
Oman lisämausteensa toi myös se, että seurueiden koot vaikuttivat siihen, miten yleisö oli sijoittunut tilaan. Tämä asetti haasteita 60 minuutin esitykselle, joka perustui vahvasti vuorovaikutukseen: miten luoda intiimi tunnelma ja saada kaikki osallistumaan, vaikka yleisö on hajallaan ympäri tilaa? Koska yleisön koko ja tyyppi muuttuivat jatkuvasti, esityksen oli muututtava sen mukana. Northern Magician Show olikin lähes poikkeuksetta joka ilta tunnelmaltaan ja sisällöltään hieman erilainen. Joskus jätin joitain temppuja esittämättä, joskus jätin joitain tarinoita kertomatta – pyrin räätälöimään esityksestä sopivan kulloisellekin yleisölle.
”Now we are obsessed with the magician, brilliant!” – Alex Anderson
”This was a true northern experience.” – Yuni Yan
”Loved it, highly recommend!” – Louise Davies
”This was one of the main highlights of our trip to Lapland!” – Kate Smith
”This mystical show was absolutely incredible!” – Carly Young
”Just brilliant!” – Nikki Kearney
”My grandson summarized the show in one word: mesmerizing.” – Sheila Burscough
”This magician is incredible.” – Zoe Flashman
”Just left the show, that was so worth the wait!” – Caroline Millen
6. LISÄPALVELUT ARCANDIALLE
6.1 Court Of Wonders -taikuripajat
Erikoisia oppitunteja ja keskusteluita tähtitaivaan alla
Suunnittelin puistoon myös Court of Wonders – kaksituntisen taikuripajan, jossa osallistujat pääsivät oppimaan taikuuden perusteita ja harjoittelemaan temppuja. Vaikka taikuuden opettaminen niin ryhmille kuin yksityisopetuksessa on minulle hyvinkin tuttua, taikuuden maailman avaaminen näin kirjavalle sakille on haasteellista. Osallistujat olivat eri-ikäisiä, eri taustoista ja eri kielitasoilla. Jotkut olivat täysin noviiseja taikuuden suhteen, ja joillain oli jonkinlaisia avaimia ymmärtää temppujen maailmaa.
Suunnittelin pajaa varten tarkan rungon, mutta kuten ennalta arvelin, sitä ei ollut mahdollista toteuttaa sellaisenaan kaikille ryhmille. Jos paikalla oli pieniä lapsia, joiden englannin kielen taito ei ollut vahva, keskityimme helppoihin korttitemppuihin. Jos taas osallistujat olivat pääosin aikuisia, joiden mielenkiinto kohdistui enemmän taikuuden psykologiseen ja filosofiseen puoleen, kävimme läpi illuusioiden toimintaperiaatteita ja sitä, miksi taikuus toimii. Oman mausteensa taikuripajojen vetämiseen toi myös niiden suuri hinta. Kurssille osallistuminen maksoi jopa 150 € per osallistuja – toisin sanoen töitä sai tehdä, jotta osallistujat olisivat varmasti tyytyväisiä.
Asiakkaan suusta
6.2 Lähitaikuus Hunter's Hut -ravintolassa
Kiertelyä ja temppuja turistien keskellä
Kun Northern Magician -esityksen aikataulut hieman kevenivät kohti sesongin loppua ja show’t pyörivät vain kerran päivässä, ehdin jalkautua paremmin asiakkaiden pariin puistoon. Esitin viimeisenä kuukautena lähitaikuutta Arcandian toisessa ravintolassa, Hunter’s Hutissa, yhteensä kymmeniä tunteja. Toisin kuin stageshow’ssa, jossa esitys voi kulkea melko tarkasti suunnitellun kaavan mukaan, lähitaikuus mukautuu puhtaasti tilanteeseen. Siinä on ennen kaikkea kyse energioiden lukemisesta ja oman käyttäytymisen muokkaamisesta suhteessa kohdeyleisön persoonallisuuksiin.
Arcandiassa lähitaikuuden esittäminen oli pitkälti samanlaista kuin missä tahansa muualla. Suurin ero perinteiseen arkeeni oli se, että yleisö oli monikulttuurista, turisteja ympäri maailmaa. Välillä minut ympäröi 20 innokasta turistia, toisinaan taikuutta seurasi vain yksi tai kaksi turistia. Ehdottomasti hienoin juttu lähitaikuudessa Arcandiassa oli mahdollisuus kasuaalisti hengailla eri kulttuuritaustoista tulevien turistien kanssa. Sain myös jälleen kerran elää todeksi, miten taikuus on universaali kieli ja sen avulla syntyy ihmisten välisiä yhteyksiä, joissa sanat eivät ole välttämättömiä.
7. Muutto Leville
7.1 Taikuri liittyi työyhteisöön
Miten Korkatti sopeutui kommuuniin?
Arcandia tarjosi minulle majoituksen puiston vierestä kommuunimökistä. Jaoin siellä arkeni noin kymmenen muun ihmisen kanssa. Se oli aluksi hieman outoa, olinhan viimeiset 15 vuotta elänyt ilman työyhteisöä. Nyt ympärilläni oli joukko ihmisiä aamusta iltaan joka päivä. Sopeutuminen porukkaan kävikin kuitenkin kädenkäänteessä, ja jäänkin lämmöllä muistelemaan monia yhteisiä hetkiä Arcandian työporukan kanssa. Ehkä jopa ikävöimään.
7.2 Lapin pimeydestä ja kylmyydestä
Jäätyykö täällä pystyyn?
Levi ei ole vain postikorttimaisen kaunis talvimaa – se on myös kylmä ja pimeä paikka. Parhaimmillaan pakkanen kiristyi yli -30 asteeseen, jolloin matkalla shamaaniluolaan partakarvat jäätyivät pystyyn. Ja sitten oli kaamos; vaelsin koko Lapin reissun pimeydessä – ainoat valonlähteet olivat tähdet, revontulet ja shamaaniluolan kynttilät. Iltapainotteinen työrytmi varmisti myös sen, että vaikka taivaanrannassa olisi aamulla ollut hetkellinen häivähdys päivänvaloa, olin vielä keräilemässä itseäni sängystä, kun se jo katosi horisontin taakse.
7.3 Näin päivät seurasivat toisiaan
Kovaa työntekoa ja rentoa yhdessäoloa
Levin arki kulki tuttua rataa. Iltapainotteinen työ venytti valvomisen usein pitkälle yöhön, ja hiljaisuus laskeutui vasta kello 02.00. Päivät käynnistyivät hitaasti iltapäivän puolella, ja puisto avautui vasta kello 17.00, sulkeutuen illalla kello 22.00. Sen jälkeen ilta jatkui rutiininomaisesti saunomisen, juttelun ja yhteisen hengailun merkeissä. Työnkuvani vuoksi olin aina viimeinen lähtijä ja ensimmäinen palaaja, mikä tarjosi hetken rauhallista omaa aikaa, kun mökki oli tyhjä ja hiljainen.
8. LOPPUSANAT
8.1 Tuotantokustannukset
Paljonko tuotannon pystyttäminen maksoi?
Northern Magician -esityksen tuotantokustannukset nousivat lopulta noin 9000 euroon – tämän summan maksoin omasta lompakostani projektin hyväksi. Myöhemmin esityksistä kertyi toki sen verran tuottoa, että rahaa jäi myös viivan alle. Taloudellisen panostuksen lisäksi käytin satoja tunteja projektin suunnitteluun, harjoitteluun, tekniikan optimointiin ja markkinoinnin kehittämiseen. Tämänkaltaiset projektit ovat aikasyöppöjä, joissa loputon säätäminen ja hienosäätö vievät odotettua enemmän aikaa. Joskus saatat viettää tuntikausia istuen savukoneen vieressä, miettien, miksi se suoltaa usvaa kuin lohikäärme epilepsiakohtauksessa – ja juuri silloin ymmärrät, kuinka syvälle olet uponnut luomistyön labyrinttiin.
8.1 Investointi tulevaisuuteen
Mitä projektista jäi käteen?
Olisin voinut toteuttaa projektin kevyemmällä budjetilla ja huomattavasti yksinkertaisemmilla ratkaisuilla. Mutta juuri ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä jotain uutta taikuuden maailmassa piti minut liikkeellä. Halusin luoda esityksen, joka ei olisi vain viihdyttävä, vaan myös taiteellisesti merkittävä – kokonaisuuden, joka haastaisi sekä itseni että omat käsitykseni siitä, miltä taikashow voi näyttää. Ammattilaisen näkökulmasta Northern Magician Show ei ollut vain yksi keikka muiden joukossa, vaan tulevaisuutta muokkaava oppimiskokemus, joka pakotti kasvamaan ja kehittymään esiintyjänä, taikurina ja tekijänä. Jos siis vanha sanonta ’sitä, mitä kylvää, niittää’ pitää paikkansa, tulevaisuus on jälleen yhden Levin aamuauringon verran kirkkaampi.
9. TIIMI JA TEKNISET JUTUT
💡Blogipostauksen valokuvat
- Valokuvaus: Taikavasara Oy - https://www.instagram.com/taikavasara/
💡Esittelyvideo
- Editointi: Adobe After Effects & Premiere, Miika Korkatti
- B-Roll materiaali ja videokuvaus: VideoHive, Tuomas Kytömäki
- Kommentteja videoon: Viivi Autio, Joona Mäntynen
- Äänimaailma: VideoHive, ElevenLabs AI, SUNO AI, Miika Korkatti
💡Lyhyt mainosvideo
- Editointi: Adobe After Effects & Premiere, Miika Korkatti
- B-Roll materiaali ja videokuvaus: VideoHive, Helin Visuals
- Kommentteja hahmoon ja videoon: Joona Mäntynen, Viivi Autio
- Äänimaailma: VideoHive, ElevenLabs AI, SUNO AI, Miika Korkatti
💡 Pohjoisen taikurin hahmo
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Kommentteja hahmoon: Viivi Autio, Joona Mäntynen
💡 Northern Magician juliste
- Suunnittelu: Miika Korkatti, Ari-Pekka Ahonen, Viivi Autio
- Graafinen toteutus: Ari-Pekka Ahonen
- Painatus: Viestipaino Oy
💡Esityksen käsikirjoitus
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Kommentteja käsikirjoitukseen: Viivi Autio, Joona Mäntynen
💡Projektori ja taustavideot
- Suunnittelu: Miika Korkatti, Ari-Pekka Ahonen, Jose Ahonen
- Projektori: Samsung LFF3C Freestyle Second Generation
- Ohjelmat: Adobe Premiere Pro, After Effects, Suno AI, ElevenLabs
- Ohjaus: Projektori yhdistetty äänentoistojärjestelmään erillisellä Bluetooth -vastaanottimella, joka mahdollistaa viiveettömän äänen suhteessa videon sisältöön
💡Stagen valaistukset
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- LED-lista lavan reunalla
- Korppivalo stagen reunalla
- Revontuli-projektio katossa
- Stagen reunojen valaistut pylväät
- Manuaalisesti käytettävä pystylamppu lavalla
- Savukone: Stairville HF-900 Haze Fogger
- Älylukot: Tapo P100
💡Äänentoisto
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Kaiutin: Yamaha Stagepas 1k
- Mikrofoni: Sennheiser ew 500 G4 + Sennheiser HSP 4 (headset)
💡Musiikit
- Sävellys: Suno AI, Miika Korkatti
- Editointi ja masterointi: Adobe Audition, Jose Ahonen
- Toisto: MediaStar Pro, Live Show Control
💡Meet & Greet
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Laitteisto: Eurolite LED4C-7
💡Erityiset kiitokset
- Kiitos henkisestä tuesta: Josefiina Myllymäki, Jose Ahonen, Sisäpiiri
💡Northern Magician kotisivut
- https://miikakorkatti.com/northern/ tai https://magicianfromnorth.com/
- Suunnittelu: Miika Korkatti, WordPress
💡Blogipostauksen valokuvat
- Valokuvaus: Taikavasara Oy - https://www.instagram.com/taikavasara/
💡Esittelyvideo
- Editointi: Adobe After Effects & Premiere, Miika Korkatti
- B-Roll materiaali ja videokuvaus: VideoHive, Tuomas Kytömäki
- Kommentteja videoon: Viivi Autio, Joona Mäntynen
- Äänimaailma: VideoHive, ElevenLabs AI, SUNO AI, Miika Korkatti
💡Lyhyt mainosvideo
- Editointi: Adobe After Effects & Premiere, Miika Korkatti
- B-Roll materiaali ja videokuvaus: VideoHive, Helin Visuals
- Kommentteja hahmoon ja videoon: Joona Mäntynen, Viivi Autio
- Äänimaailma: VideoHive, ElevenLabs AI, SUNO AI, Miika Korkatti
💡 Pohjoisen taikurin hahmo
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Kommentteja hahmoon: Viivi Autio, Joona Mäntynen
💡 Northern Magician juliste
- Suunnittelu: Miika Korkatti, Ari-Pekka Ahonen, Viivi Autio
- Graafinen toteutus: Ari-Pekka Ahonen
- Painatus: Viestipaino Oy
💡Esityksen käsikirjoitus
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Kommentteja käsikirjoitukseen: Viivi Autio, Joona Mäntynen
💡Projektori ja taustavideot
- Suunnittelu: Miika Korkatti, Ari-Pekka Ahonen, Jose Ahonen
- Projektori: Samsung LFF3C Freestyle Second Generation
- Ohjelmat: Adobe Premiere Pro, After Effects, Suno AI, ElevenLabs
- Ohjaus: Projektori yhdistetty äänentoistojärjestelmään erillisellä Bluetooth -vastaanottimella, joka mahdollistaa viiveettömän äänen suhteessa videon sisältöön
💡Stagen valaistukset
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- LED-lista lavan reunalla
- Korppivalo stagen reunalla
- Revontuli-projektio katossa
- Stagen reunojen valaistut pylväät
- Manuaalisesti käytettävä pystylamppu lavalla
- Savukone: Stairville HF-900 Haze Fogger
- Älylukot: Tapo P100
💡Äänentoisto
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Kaiutin: Yamaha Stagepas 1k
- Mikrofoni: Sennheiser ew 500 G4 + Sennheiser HSP 4 (headset)
💡Musiikit
- Sävellys: Suno AI, Miika Korkatti
- Editointi ja masterointi: Adobe Audition, Jose Ahonen
- Toisto: MediaStar Pro, Live Show Control
💡Meet & Greet
- Suunnittelu: Miika Korkatti
- Laitteisto: Eurolite LED4C-7
💡Erityiset kiitokset
- Kiitos henkisestä tuesta: Josefiina Myllymäki, Jose Ahonen, Sisäpiiri
💡Northern Magician kotisivut
- https://miikakorkatti.com/northern/ tai https://magicianfromnorth.com/
- Suunnittelu: Miika Korkatti, WordPress
Ota yhteyttä
Suosituimmat päivämäärät täyttyvät nopeasti. Täytä yhteydenottolomake ja saat vastauksen viimeistään kahden arkipäivän kuluessa.
Artistin keikkamyynti
Josefiina Myllymäki
taikuri@miikakorkatti.com
Mentaalitaikuri yhteydenotto
"*" näyttää pakolliset kentät