fbpx

Taikurin hinta – Paljonko taikuri maksaa?

Taikuus on tänä päivänä Suomessa erittäin suosittu viihteenmuoto erilaisiin tapahtumiin. Siinä missä musiikkiin tai huumoriin liittyvät makumieltymykset jakavat ihmisiä, toimii hyvä taikuus kaikenlaisille kohderyhmille – iästä, taustasta tai kansallisuudesta riippumatta.

Taikureilla on tavallisesti kyky muuttaa ohjelmistonsa sisältöä ja tyyliä niin, että se sopii asiakkaan tilaisuuteen paremmin. Tämä tekee taikuudesta erittäin joustavaa viihdettä, joka on helppo räätälöidä sopimaan asiakkaan tilaisuuteen. Jos haluat lukea lisää syitä, miksi valita taikuri juhliisi, voit avata toiseen välilehteen artikkelin klikkaamalla tästä.

Kysyntään löytyy myös kohtalaisesti tarjontaa. Suomessa on yli 100 keikkailevaa taikuria. Joukko pitää sisällään kaiken tasoisia ja hintaisia tekijöitä. Olen koonnut kaikki keikkailevat taikurit yhdelle listalle. Voit avata sen toiseen välilehteen klikkaamalla tästä.

Miksi taikurit ”piilottelevat” hintojaan?

Tässä artikkelissa jaan sisäpiiritietoa, joka perustuu vuosien kokemukseeni ammattitaikurina. Taikureilla ei ole yhteistä hinnastoa ja taikurit ilmoittavat hintansa vasta tarjouspyynnön vastaanotettuaan. Pääasiallisin syy tähän on asiakkaiden tarpeiden vaihtelevuus.

Tarjoukseen vaikuttaa asiat kuten taikurin taso, tapahtuman koko, teema, asiakkaan maksukyky, sesongit ja esiintymisen sijainti. Toisin sanoen taikurin sama ohjelmisto saattaa maksaa toiselle asiakkaalle jonkin verran ja toiselle enemmän.

Jonkin verran viihdebisneksessä esiintyy myös hinnoittelua, jossa kiinnitetään ensisijaisesti huomiota asiakkaan maksukykyyn. Mielestäni saman ohjelmiston myyminen eri asiakkaille toiseen hintaan on epäeettistä. Lukuun ottamatta vaihtelua yksityis- ja yritysasiakkaiden välillä, joissa yritysasiakkaille syntyy esiintyjän buukkaamisesta usein taloudellista merkitystä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi sitouttamalla työntekijöitä yrityksen toimintaan.

Jos olet kiinnostunut lukemaan, miten ammattitaikurin hinta muodostuu, voit avata toisen artikkelin uuteen välilehteen klikkaamalla tästä.

Mitä taikurin hinnasta voidaan päätellä?

Yleisellä tasolla voidaan todeta, että mitä kalliimpi esiintyjä, sitä laadukkaampi esitys. Hinta on kuitenkin kinkkinen mittari siitä syystä, että esiintyvillä taiteilijoilla on vapaus määritellä itse hintansa. Hintaan siis väistämättä heijastuu esiintyjän oma näkemys ohjelmistonsa arvosta. Eikä kaikilla taikureilla ole realistista kuvaa oman tekemisensä tasosta. Hinta ei siis aina ole lupaus esityksen laadusta.

Hinta kuitenkin paljastaa paljon siitä, miten ammattimaisesti taikuri keikkailee. Toisin sanoen, kuinka paljon taikuri esiintyy. Tällä on luonnollisesti paljon vaikutusta siihen, minkälaisella sykkeellä ja ammattitaidolla taikuri toteuttaa keikkansa. Suosittelenkin lähestymään taikureiden hintoja juuri tästä näkökulmasta – haluat saada tilaisuuteesi vireessä olevan esiintyjän.

Mitkä ovat taikureiden hinnat?

Tästä taulukosta pääset suuntaa antavasti näkemään, minkälaisia hintoja taikurit tavallisesti pyytävät 30 minuutin esityksestään.

Lastentaikuri pyytää tavallisesti 30 minuutista:

Y-henkilöt: n. 100-300€
Yritykset: Erittäin vaihteleva

Harrastelija pyytää tavallisesti 30 minuutista:

Y-henkilö: n. 100-300€
Yritys: n. 100-300€

Puoliammattilainen pyytää tavallisesti 30 minuutista:

Y-henkilö: n. 200-400€
Yritys: n. 400-800€

Ammattilainen pyytää tavallisesti 30 minuutista:

Y-henkilö: n. 600-1200€
Yritys: n. 800-1600€

Jos etsit taikuria tilaisuuteesi ja kaipaat pro-vinkkejä taikurin valitsemiseen, voit tilata sähköpostiisi ilmaisen oppaani klikkaamalla tästä.

Ota yhteyttä

Laita viestiä, vastaan tavallisesti tunnin sisään. Mutta jos tuntikin on liian pitkä aika, voit suoraan soittaa mulle: 044 532 3433.